Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Μεγαλειώδης συγκέντρωση ΝΙΚΗΣ!


Τη Δευτέρα 28 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, η 2η μεγαλειώδης συγκέντρωση του συνδυασμού «νέο».

Οι φίλοι της προσπάθειάς μας, όλοι Φιλαδελφειώτες ή Χαλκηδονιώτες, κατέκλεισαν από νωρίς τόσο τους εσωτερικούς, όσο και τους εξωτερικούς χώρους του εκλογικού μας κέντρου, γέμισαν ασφυκτικά τον γύρω πεζόδρομο, στέλνοντας έτσι ηχηρό μήνυμα νίκης σε όλη την πόλη.

Παραθέτουμε το σύνολο της ομιλίας του υποψηφίου δημάρχου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, Γιώργου Αράπογλου, στην οποία αναλύονται ορισμένες από τις βασικές μας προγραμματικές προτεραιότητες:
«Φίλες και φίλοι, συμπολίτες σας ευχαριστώ που είστε απόψε εδώ, μαζί μας και σας καλωσορίζω και πάλι στο «νέο», την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας. Τη νέα δημοτική παράταξη που δημιουργήθηκε από πολλούς και υποστηρίχθηκε πολύ γρήγορα από πολλούς περισσότερους.
Σας καλωσορίζω για άλλη μια φορά… στη δική σας δημοτική παράταξη, μια παράταξη όλων των Χαλκηδονιωτών και όλων των Φιλαδελφειωτών. Που η δημιουργία της δεν υποκινήθηκε, ούτε έχει καμία σχέση εξάρτησης με πολιτικά κόμματα τοπικές κομματικές οργανώσεις, πολιτικούς παράγοντες, πρώην δημάρχους ή την τοπική οικογενειοκρατία! Που δεν έχει ως κύριο στόχο... να ικανοποιήσει προσωπικές ματαιοδοξίες... ή κομματικές φιλοδοξίες!
Βέβαια, ίσως έχουν φτάσει στα αυτιά σας τα όσα διαδίδουν για εμάς κάποιοι, λίγοι, γνωστοί και μη εξαιρετέοι… Ξεκίνησαν από το ότι το όνομά μου έπαιζε για το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ… Πέρασαν στο χρίσμα της ΔΗΜΑΡ, μετά του ΠΑΣΟΚ… Φτάσαμε σήμερα στη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας!
Άλλες φορές ισχυρίζονται ότι πίσω μας… βρίσκεται ο πρώην δήμαρχος κ. Παντελής Γρετζελιάς (κι ας κατεβαίνει με άλλη υποψήφια). Άλλες φορές ότι μας υποστηρίζει ο κ. Χάρης Τομπούλογλου… (κι ας έδωσε λίγο καιρό πριν, το δαχτυλίδι και όλους τους συνυποψήφιους και συνεργάτες του και τον αδελφό του, σε άλλον υποψήφιο…). Άλλοι... μας βάζουν να αγοράζουμε εφημερίδες, υποψηφίους ή ολόκληρους συνδυασμούς. Αύριο, σύμφωνα με τους ίδιους, μπορεί να μας υποστηρίζει η CIA, η KGB ή και οι εξωγήινοι.
Ξεχνούν ότι έχουν να κάνουν με μια δημοτική παράταξη πραγματικά ανεξάρτητη και υπερκομματική, με μέλη της, συμπολίτες μας από όλα τα κόμματα, τις ιδεολογίες, τις περιοχές, τις ηλικίες και με έναν επικεφαλής που ποτέ μέχρι σήμερα... δεν υπήρξε μέλος ή στέλεχος κανενός κόμματος!

Υπάρχει άλλος υποψήφιος που μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο;
Κάποιοι προφανώς, βρίσκονται σε πανικό. Κάποιοι έχουν τρομοκρατηθεί από το «νέο», από την υποδοχή και αποδοχή του από εσάς… και από την αποδεδειγμένη  δυναμική του. Αφήστε τους να τα λένε… Αφήστε τους να αυτοδιαψεύδονταικαι να γελοιοποιούνται!

Δεν θα ασχοληθούμε περισσότερο μαζί τους. Ίσως νομίζουν ότι με όλα αυτά βοηθούν κάποιους αντιπάλους μας. Στην πραγματικότητα βοηθούν εμάς. Όλοι ασχολούνται και προσπαθούν να χτυπήσουν… αυτόν που φοβούνται περισσότερο! Τον πιο ισχυρό! Εμείς αντίθετα θα ασχοληθούμε με την ουσία και με τα σημαντικά. Δεν θα κυνηγήσουμε να εντυπωσιάσουμε με αριθμούς, δεν θα γεμίσουμε το ψηφοδέλτιό μας με στενούς συγγενείς ήδη υποψηφίων μας, ή με κατοίκους μακρινών δήμων που μπορεί να μην γνωρίζουν τίποτα για τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, δεν θα πνίξουμε την πόλη μας με πανό και αφίσες, δεν θα ηχο-ρυπάνουμε τις γειτονιές με ντουντούκες, δεν θα επιδιώξουμε τον εύκολο εντυπωσιασμό, αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την ουσιαστική εμπιστοσύνη σας με αξιόλογα πρόσωπα και προτάσεις.

Αυτό είναι το «νέο»!
Η Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα προάστια της Αθήνας
και τα χαρακτηριστικά της θα έπρεπε να κάνουν υπερήφανους όλους τους κατοίκους της:
     πολιτιστική κληρονομιά με έντονο Μικρασιατικό στοιχείο,
     αρκετό πράσινο,
     αξιόλογη ρυμοτομία,
     τον παραδοσιακό οικισμό της,
     το Άλσος της,
     μια ικανοποιητική - για τις εποχή - αγορά εστίασης,
     μια κομβική θέση όσον αφορά τους οδικούς άξονες ή τα μέσα μαζικής μεταφοράς
     και αρκετά άλλα…

Και όμως… Η γενικότερη οικονομική δυσπραγία τα τελευταία χρόνια, προσωπικοί και πολιτικοί λόγοι οδήγησαν σε ένα απογοητευτικό δημοτικό συμβούλιο και έχουν φέρει το δήμο μας σε μια από τις χειρότερες στιγμές του.

Η πόλη μας χρειάζεται πολλά χρειάζεται το νέο, το φρέσκο, το καλύτερο για να μπορέσει να ξαναβρεί τη χαμένη αίγλη της και να προσφέρει σε όσους κατοικούν, εργάζονται εδώ ή την επισκέπτονται όλα όσα θα θέλαμε:      
     καθαριότητα,
     φροντίδα του περιβάλλοντος,
     κοινωνικές υπηρεσίες,
     πολιτισμό,
     οικονομική ανάπτυξη
και γενικότερη μέριμνα για τα παιδιά,                                                                                                              
τη νεολαία, τον αθλητισμό, τις ευπαθείς ομάδες, και την τρίτη ηλικία.

Επιβεβαίωση των παραπάνω αποτελούν και τα αποτελέσματα της μεγάλης δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της παράταξής μας μεταξύ 800 και πλέον κατοίκων ή δημοτών της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.
Τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της μας βοήθησαν στην ιεράρχηση των προτάσεών μας  και στη διαμόρφωση του προγράμματός μας.
Μια μικρή γεύση από αυτά θα πάρουμε αμέσως τώρα….
Το «νέο» αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όλα όσα προανέφερα.

Γιατί…
Έχουμε όραμα! Οραματιζόμαστε μια  πόλη σύγχρονη, όμορφη, καθαρή με υγιή οικονομικά, ανθρώπινες γειτονιές, περισσότερο «πράσινο», που συγχρόνως θα σέβεται τους κατοίκους της, τον πολιτισμό και την παράδοσή της, που θα υποστηρίζει τις ευπαθείς ομάδες και στην οποία θα μπορούμε να ζούμε όλοι με ηρεμία και ασφάλεια.

Γιατί...
Έχουμε στρατηγική! Η στρατηγική για την προσέγγιση του οράματός του συνδυασμού μας για τη Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα, στηρίζεται σε αξίες και αρχές:
     Εργατικότητα,
     Διαφάνεια,
     Αξιοκρατία,
     Κοινωνική αλληλεγγύη,
     Δημοκρατική αντίληψη,
     Συμμετοχικές διαδικασίες,
     Σεβασμό και προστασία του οικοσυστήματος.

Και γιατί τέλος...
Δεσμευόμαστε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε αλλά και δουλεύουμε σκληρά για:
     Διοικητική ανασυγκρότηση και οικονομική αυτοδυναμία του Δήμου μας,
     Κοινωνική πολιτική και αλληλεγγύη,
      Ποιότητα ζωής,  αειφόρο ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος, 
     Υποδομές παιδείας, εκπαίδευσης, νέας γενιάς και αθλητισμού με αντίστοιχες  δράσεις,
     Βιώσιμες  λύσεις για μια πόλη πιο καθαρή και πιο όμορφη,
     Ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης.

Από τις πρώτες μέρες…

    Εξασφαλίζουμε την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη οργάνωση του μηχανισμού είσπραξης εσόδων του Δήμου από όλες τις θεσμοθετημένες πηγές. Αξιοποιούμε την ακίνητη περιουσία για έσοδα και νέες εγκαταστάσεις. Τα έσοδα του Δήμου μπορούν να αυξηθούν, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις ή χαράτσια στους δημότες!
     Βελτιώνουμε δραστικά την καθαριότητα, συντηρούμε και πλένουμε συχνά τους κάδους απορριμμάτων και επανασχεδιάζουμε - λειτουργούμε τη δημοτική συγκοινωνία με βάση τις νέες απαιτήσεις μετά την ενοποίηση των δύο Δήμων.
     Ενισχύουμε τις υπάρχουσες δομές «Βοήθεια  στο Σπίτι», ΚΑΠΗ (Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων) - ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων),  Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Εστιατόριο  και Κοινωνικό Φαρμακείο!
     Συντηρούμε και αναβαθμίζουμε ποιοτικά το υπάρχον πράσινο στις πλατείες και τα πάρκα και βελτιώνουμε το δημοτικό φωτισμό!
     Αναζητούμε τρόπους αύξησης της χρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών και δημιουργίας συμβουλευτικής υπηρεσίας για ανέργους.
     Βελτιώνουμε το θεσμό της Γιορτής της Πρωτομαγιάς, στηρίζουμε τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους ταλαντούχους συμπολίτες μας και ανασυσταίνουμε τη φιλαρμονική "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΟΤΕΤΖΑΓΙΑΣ".

     Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας το οποίο στηρίζεται στην   εφαρμογή της εγκεκριμένης μελέτης διαχείρισης του.
     Στηρίζουμε την κατασκευή  νέου γηπέδου για της ΑΕΚ  με σεβασμό των περιβαλλοντικών όρων και της σχετικής νομοθεσίας και  διεκδικούμε ανταποδοτικό πρόγραμμα παράπλευρων έργων και δράσεων.
     Επιδιώκουμε τη βέλτιστη αξιοποίηση του «Στρατιωτικού Εργοστασίου», προς όφελος των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Νέας Χαλκηδόνας και αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει.
     Λύνουμε οριστικά το ζήτημα  του ακινήτου της πρώην MAVA   προς όφελος των κατοίκων και της πόλης, χωρίς επιβάρυνση του δήμου και των πολιτών.
     Εξασφαλίζουμε την κατασκευή υπέργειας διάβασης στη οδό Αχαρνών για την προστασία και εξυπηρέτηση των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων της Νέας Χαλκηδόνας.
και μια ακόμα δέσμευση:  

   Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι θα  διαθέτουν καθημερινά, υποχρεωτικά αξιόλογο μέρος του χρόνου τους, εκτός δημαρχείου, στις γειτονιές του δήμου μας, στην περιφέρειά, κοντά στους υπαλλήλους και στους εργάτες που δουλεύουν έξω, κοντά στους κατοίκους και στα προβλήματα.

για μια σύγχρονη, πράσινη, καθαρή, υγιή οικονομικά και ανθρώπινη πόλη!

Στο πρόγραμμά μας, που σύντομα θα είναι στη διάθεση όλων σας για το διαβάσετε και να το αξιολογήσετε, θα βρείτε το σύνολο των προτάσεων μας για τα προβλήματα και τα θέματα που απασχολούν την πόλη μας. Εδώ θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν ξεχνάμε τίποτα και κανέναν!
Μην νομίσει κανείς ότι δεν γνωρίζουμε καλά το τι συνέβη στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια! Ούτε να πιστέψουν οι πρωταγωνιστές της χειρότερης περιόδου του δήμου μας - και αναφέρομαι σε όλους - ότι δεν θα αξιολογηθούν και δεν θα κριθούν... ή ότι θα μπορέσουν να κρυφτούν πίσω από μεταγραφές σε άλλον επικεφαλής!
Μαζί, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν... να συνεχίσει να οδηγεί την πόλη μας
στον ίδιο κατηφορικό δρόμο! Μαζί με εσάς, μαζί με τους 40 νέους, αξιόλογους υποψήφιους συμβούλους μας τους οποίους θα ήθελα να καλέσω τώρα για να τους γνωρίστε.
Είναι όλοι τους εκλεκτοί συμπολίτες μας, νέοι (πολιτικά ή ηλικιακά), άφθαρτοι και με όρεξη για δουλειά. Δυστυχώς σήμερα έχουμε και μια απουσία. Του καλού φίλου και εκ των υποςτηρικτών της προσπάθειάς μας... Γιώργου Κανταρέλη,  αδερφού του φίλου και μέλους μας, Δημήτρη. Υπάρχουν στιγμές που τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν... ούτε το γεγονός, ούτε τα συναισθήματά μας! Αυτή η στιγμή είναι μια από αυτές...
Είμαι πεπεισμένος ότι η πόλη μας μπορεί να πάει καλύτερα! Με τη συμμετοχή και την υποστήριξη όλων μας στο «νέο» μπορούμε καλύτερα! Και σήμερα, με την παρουσία σας...
αποδείξατε για άλλη μια φορά ότι υπάρχει η διάθεση αλλά και η δυναμική για να γυρίσουμε σελίδα... αφήνοντας πίσω όλα και όλους... αυτά και αυτούς που πρωταγωνίστησαν αρνητικά
τα προηγούμενα χρόνια! Κι ας προσπαθούν να κρυφτούν ή να «μεταμφιεστούν» πολιτικά… Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε όλους σας μαζί μας και αν κρίνω από τα μηνύματα που λαμβάνουμε έχουμε ήδη μαζί μας, μεγάλο μέρος της πόλης μας! Με το «νέο και μαζί, μπορούμε καλύτερα».
Από το γραφείο τύπου