Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Υποβολή ένστασης από το «νέο»!

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι η δημοτική μας παράταξη «νέο», Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος, κατέθεσε ένσταση κατά της υπ’ αριθμ. 868/2014 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία ανακηρύχθηκαν ο επιτυχών συνδυασμός και οι επιλαχόντες, των δημαρχιακών εκλογών της πόλης μας, τηρώντας όσα κατά καιρούς έχουμε δηλώσει.

Συγκεκριμένα, σε σχετικό δελτίο Τύπου του συνδυασμού μας, κατά το διάστημα μεταξύ της Α’ και της Β΄ Κυριακής των δημοτικών εκλογών (Μάιος 2014), δηλώσαμε ότι: «…διατηρούμε το δικαίωμα, διερευνούμε τη δυνατότητα και επιφυλασσόμαστε να ελέγξουμε τα ψηφοδέλτια (επανακαταμέτρηση), μόλις αυτό είναι δυνατό, δηλαδή αφού γίνει η ανάρτηση των επίσημων αποτελεσμάτων».  

Αυτό και πράξαμε. Τριμελής ομάδα υποψηφίων του συνδυασμού μας, έλαβε μέρος στη διαδικασία της επανακαταμέτρησης και του επανελέγχου των ψηφοδελτίων, υπό την εποπτεία δικαστικών λειτουργών, στις ορισθείσες ημερομηνίες (Ιούλιος 2014), κατά την οποία διαπίστωσε την ύπαρξη πλήθους αμφισβητούμενων ψηφοδελτίων, ικανού αριθμού για την αλλαγή της σειράς κατάταξης του Α’ γύρου των δημοτικών εκλογών στην πόλη μας και πιο συγκεκριμένα, για την ανάδειξη στη δεύτερη θέση του συνδυασμού μας: «νέο», Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος.

Υπενθυμίζουμε ότι η διαφορά του τρίτου συνδυασμού (3.250 ψήφοι) από τον δεύτερο (3.289 ψήφοι) ήταν της τάξης του 0,2%. Με τη σύμφωνη γνώμη των νομικών μας, του επικεφαλής μας Γιώργου Αράπογλου και της ολομέλειας της παράταξής μας (που συνεδρίασε διαθέτοντας απαρτία), προχωρήσαμε στην υποβολή ένστασης, στις ημερομηνίες που προβλέπει ο νόμος (Αύγουστος 2014), την οποία υπογράφουν ο επικεφαλής μας και υποψήφιοι του συνδυασμού μας.  Η επιλογή μας αυτή ήταν ανεξάρτητη από το αποτέλεσμα της Β΄ Κυριακής των δημοτικών εκλογών.

Η ένσταση δεν επικαλείται κάποιο τυπικό κώλυμα εκλογιμότητας, αλλά αφορά την ουσία κάθε εκλογικής αναμέτρησης, δηλαδή την ορθή αποτύπωση της λαϊκής βούλησης, μέσω της σωστής καταμέτρησης των έγκυρων ψηφοδελτίων κάθε συνδυασμού.  

Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να εξαντλήσουμε τις δυνατότητες που προσφέρει ο νόμος για το σκοπό αυτό και δεν θα καταφύγουμε σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, κραυγές ή άλλες υπερβολές. Τις προσεχείς ημέρες θα επιδοθεί αντίγραφο της ένστασης σε όσους προβλέπεται.

Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους συμπολίτες μας πως θα ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα όποια καθήκοντα, μας εμπιστεύθηκαν ή θα μας εμπιστευθούν. 

Από το Γραφείο Τύπου