Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Το μήνυμα του Γιώργου Αράπογλου

Η προσπάθειά μας έχει αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά. Δεν διεκδικήσαμε και δεν διεκδικούμε κανένα χρίσμα! 

Ποτέ στη ζωή μου, δεν υπήρξα στέλεχος, μέλος, εργαζόμενος κάποιου κόμματος ή πολιτικού γραφείου. Δεν αναζήτησα κομματική ένταξη ή εξάρτηση - χωρίς να έχω κάτι εναντίον όποιου επέλεξε διαφορετικά! Συζητάμε με πολλούς, ανεξάρτητα από το τι ψηφίζουν ή το τι υποστηρίζουν. 

Υπάρχουν αξιόλογοι και χρήσιμοι, στην προσπάθειά μας, συμπολίτες μας σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Μας ενδιαφέρει η συμφωνία και η αποδοχή των Αρχών και των Στόχων που έχουμε συνδιαμορφώσει. Επιδιώκουμε την ειλικρινή στήριξη και την ενεργή συμμετοχή προσώπων και όχι «ομάδων» ή κομμάτων. 

Θα προχωρήσουμε όπως ξεκινήσαμε: με δημοκρατικές διαδικασίες και συλλογικές αποφάσεις. Στόχος μας είναι να συμμετέχουν όλο και περισσότεροι! Θέλουμε τη γνώμη όλων. Δεν υπάρχουν σήμερα, ούτε «παντογνώστες», ούτε «έτοιμες» λύσεις για τα πάντα, ούτε «μαγικά ραβδιά» που θα αντιμετωπίσουν όλα τα προβλήματα αμέσως… 


Χρειάζεται προσπάθεια και δουλειά, από ανθρώπους που έχουν μάθει να δουλεύουν! Όλοι μαζί, ο καθένας με τις σκέψεις, τις προτάσεις και τις απόψεις του και με διάθεση για σύνθεση και συνεργασία, μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα… Χωρίς παλαιοκομματικές νοοτροπίες, κομματικά καπελώματα, στερεότυπα, λαϊκισμούς, κραυγές, ή «χάιδεμα αφτιών»! 

Δημοσιοποιήσαμε τις πρώτες μας Αρχές και τους κύριους Στόχους μας. Προσκαλέσαμε όποιον συμφωνεί, να ακολουθήσει. Έχουμε τους προβληματισμούς, τις σκέψεις και τις προτάσεις μας. Ο δήμος μας έχει πολλά πλεονεκτήματα και δυνατότητες, αλλά και αρκετές ανάγκες. Γνωρίζουμε αρκετά από τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη μας, τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της… 

Έχουμε απαντήσεις, αλλά θέλουμε να τις εμπλουτίσουμε και να τις βελτιώσουμε. Θέλουμε να διευρύνουμε την προσπάθειά μας, να συναντήσουμε - και να συναντήσω - πολλούς από τους συμπολίτες μας, να συζητήσουμε μαζί τους, να μας ακούσουν και κυρίως, να τους ακούσουμε! 

Η προσπάθεια έχει ήδη ξεκινήσει… Θα κάνουμε - όλοι μαζί - ότι μπορούμε καλύτερο, για να μεγιστοποιήσουμε, όχι μια κομματική ή προσωπική μας επιτυχία, αλλά το όφελος για την πόλη μας και τους ανθρώπους της.